Vila Roca ****

Jocuri de masa

Doriți o seara liniștita și distractiva , cu prieteni sau familia… Haideți pe terasa !!! Aveți la dispoziție o gama ampla de jocuri de masa precum biliard, remi, table, cărți sau…

Sah

   Forma curentă a jocului a apărut în sudul Europei, în a doua jumătate a secolului al 15-lea, după ce a evoluat de la un joc similar mult mai vechi din India.

În ziua de azi șahul este cel mai popular joc ce se poate juca acasă, în cluburi, pe internet, prin corespondență sau în turnee.

Chess

Monopoly

   Monopoly este un joc originar din Statele Unite, introdus pe piața de frații Parker. Numit și “Jocul de schimburi comerciale rapide cu proprietăți”, numele lui se inspiră din conceptul economic de monopol, adică dominația unei singure entități asupra unei piețe.

   Jucătorii se mișca roata pe o suprafața de joc, deplasându-se în funcție de numărul decis de zaruri, mărindu-si averile imobiliare prin achiziționare de case și hoteluri și încasând chirii de la adversarii săi, scopul final fiind de a-i împinge pe aceștia spre faliment.

Tenis de masa

Tenisul de masă sau ping-pong este un sport în care doi sau patru jucători lovesc o minge ușoară de la unii la alții cu ajutorul unor palete. Jocul are loc pe o masă separată în două de un fileu.

Un jucător trebuie să lase mingea jucată spre el să cadă o singură dată pe partea sa de masă și trebuie să o trimită înapoi pe partea de masă a adversarului. Jocul se desfășoară cu viteză mare și necesită reflexe rapide. Tenisul de masă este foarte popular, în special în Asia de Est. Este printre cele mai populare sporturi din lume ca număr de jucători, și unul din cele mai noi sporturi majore.