Vila Roca ****

Obiective

Dupa prezentare făcuta locație noastre ne-am gândit sa va oferim și câteva puncte de atracție din și de pe lângă Valea Draganului și de ce nu și câteva locuri de agrement :

Draganului

 

Baraj Floroiu – se gaseste imediat in aval de confluenta raului Dragan cu Sebesel, valea stramta prezentand conditii optime de inscriere a unui baraj in arc din beton

Masivul Vlădeasa este o grupa montana a Munților Apuseni aparținând de lanțul muntos al Carpaților Occidentali. Cel mai înalt pisc este Vârful Vladeasa, cu o altitudine de 1.836 m. Către nord se extinde pana la raul Crișul Repede. La sud sunt despărțiți de Munții Bihor de o limita formata de Crișul Pietros – Pârâul Boga – Saua Cuciulat – Valea Răchițele. Spre vest limita către Munții Padurea Craiului este Valea Iadului, iar spre est sunt mărginiți de culmile situate la est de Valea Sacuieului și Valea Hentului. Aceasta delimitare este facuta pe baza structurii geologice, care este principala caracteristica de diferențiere a masivului fata de unitățile vecine. Masivul este împărțit de văile Draganului și Hentului în trei mari diviziuni: partea de vest, partea centrala și cea estica.

Vladeasa
Conacul-Octavian-Goga-630x472

 

Castelul Octavian Goga din Ciucea, județul Cluj a fost reședința lui Octavian Goga, fiind și locul în care acesta este înmormântat. Clădirea face parte din patrimoniul monumentelor istorice ale județului Cluj. Domeniul pe care este amplasat a devenit muzeu și casa memoriala dedicata poetului Octavian Goga.

Stana de Vale – situata în apropiere de Beiuș, județul Bihor, Stana de Vale este una dintre cele mai mirifice stațiuni din țară. Amplasata la o altitudine de 1100 m în Munții Apuseni (Vladeasa), este complet izolata si înconjurată de munți. Beneficiază de nenumărate atracții, dintre care în timpul iernii și o pârtie de schi cu teleschi. Insa probabil principala atractie o reprezinta Izvorul Minunilor, despre care legenda spune ca are un efect tamaduitor, fiind una dintre cele mai pure si apreciate ape de izvor de la noi din tara.

stana de vale
pestera ursilor

Peștera Urșilor – se afla la marginea satului Chiscau, comuna Pietroasa, județul Bihor. Peștera a fost descoperita în anul 1975, ca urmare a deschiderii artificiale a golului subteran în timpul lucrărilor de exploatare a calcarului în cariera de la Chiscau. In puțul deschis a coborât minerul Traian Curta care a parcurs galeria de acces pana la Sala Mare. Prima exploatare completa a fost realizata la 20 septembrie 1975 de către cercul de speologi amatori „Speodava” din orașul dr. Petru Groza. La 16 iunie 1980, peștera intra în circuitul turistic al tarii ca cea dintâi cavitate subterana amenajata la nivelul tehnicii mondiale.